Delovni obisk na Dolenjskem: Čas je, da postavimo paciente na prvo mesto

DELI:
11.02.2020, NSi

Vodstvo NSi je bilo včeraj spet na terenu. Tokrat smo obiskali Dolenjsko, kjer smo si ogledali nekatera podjetja, se srečali z ljudmi in prisluhnili njihovim zgodbam in težavam, ki bi jih politika morala rešiti. Srečali smo se tudi z vodstvom Zdravstvenega doma Novo mesto in vodstvom zasebno zgrajene kirurške klinike, ki premore najmodernejšo tehnologijo.

Negativno nas je presenetilo dejstvo, da kapacitete v tej kirurški kliniki ostajajo neizkoriščene in da se operacije ne izvajajo, ker ministrstvo ne izda dovoljenja.

Res je nedopustno, da se čakalne vrste podaljšujejo, na drugi strani pa imamo ambulante, ki bi lahko obratovale, a se jih ne izkoristi. Čas je, da postavimo paciente na prvo mesto in jim zagotovimo čim hitrejšo in kvalitetnejše zdravljenje, ne glede na to ali se na podlagi plačanega zdravstvenega zavarovanja zdravijo v javni bolnišnici ali pa v zasebni kliniki.

Dan smo sklenili na v sproščenem pogovoru ob pijači v Novem mestu. Pridružilo se nam je veliko ljudi, ki jih je zanimala aktualno politično dogajanje, naši zakonski predlogi in rešitve.