Delegacija NSi predsedniku republike predstavila načrt za digitalizacijo #pametnaSlovenija

DELI:
18.10.2019, NSi

Delegacija NSi na čelu s predsednikom NSi Matejem Toninom je predsedniku republike Borutu Pahorju predstavila svoj načrt za digitalizacijo Slovenije #pametnaSlovenija, ki smo ga javnosti predstavili septembra.

Predsednik Pahor se je strinjal, da je razprava o digitalizaciji potrebna. Zato bo urad predsednika republike ob koncu tega leta ali v začetku prihodnjega na to temo organiziral širši posvet.

Predsednik NSi je po srečanju dejal, da se je Pahor strinjal, da je razprava o pametni Sloveniji potrebna. Z njo lahko namreč na številnih področjih odpravimo birokracijo in korupcijo, kar je tudi ključni cilj NSi.

Urad predsednika republike bo organiziral širši posvet, na katerem bodo povabljeni pretresli dosedanje strateške dokumente Slovenije na področju digitalizacije. “Preverili bomo, koliko so še aktualni in kaj je treba še storiti, da bo Slovenija na tem področju stopala naprej s še večjimi razvojnimi koraki,” je pojasnil Tonin.

Ponovil je, da je digitalizacija za prihodnost Slovenije izjemno pomembna: “Zavedati bi se morali, da bomo, če se politika ne bo združila in povezala ter delala v smeri odločnih korakov v prihodnost, začeli bistveno zaostajati za drugimi državami.”

Koordinacijsko vlogo na poti do nacionalnega konsenza bi moral predsednik republike prevzeti zato, da ne bi nastal vtis, da želi to temo “privatizirati” politična stranka. “Gre za izjemno pomembno temo, ki ne more biti last nobene stranke. Zanjo bi morale skupaj delati vse stranke,” je še poudaril Tonin.