Delegacija NSi na sejmu Agra: Želimo dati poseben poudarek slovenskemu kmetijstvu in podeželju

DELI:
27.08.2019, NSi

Vodstvo in poslanci NSi so tudi letos obiskali že 57. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra, ki letos poteka v znamenju digitalizacije, avtomatizacije, novih tehnologij v kmetijstvu in agroživilstvu ter generacijske prenove. V NSi smo mnenja, da je prav Agra mesto, kjer se lahko politika, stroka in sindikati o problemih pogovorijo in poskusijo najti ustrezne rešitve.

V zgoščenem programu sestankov, srečanj in ogledov je delegacija NSi izpostavila predvsem velik pomen, ki ga imata kmetijstvo in podeželje za Slovenijo. Prepričani so, da so digitalizacija in nove tehnologije tiste, na katere se mora naše kmetijstvo opreti, da bo še bolj uspešno in produktivno. Z obiskom sejma pa je delegacija NSi želela dati tudi jasen signal, da podpiramo slovensko podeželje in kmetijstvo, ki sta v zadnjem času priča precejšnji brezbrižnosti države.

Na sejmu letos sodeluje 1850 razstavljavcev iz 32 držav. Partnerica je tokrat avstrijska Štajerska, ob njej se predstavljajo Madžarska, Hrvaška, Severna Makedonija, Poljska, Bolgarija in Vietnam, pa tudi 24 mest Slovenije, Avstrije in Madžarske iz projekta Sodelovanje mest 2.

Več fotografij si lahko ogledate TUKAJ.