Danijel Sertič napovedal župansko kandidaturo v Kopru

DELI:
28.09.2018, NSi

Predsednik OO NSi Koper Danijel Sertič je danes napovedal, da bo kandidat za župana v mestni občini Koper. Kot je dejal ima Koper dokaj urejeno infrastrukturo, a mestu in podeželju vseeno manjkajo duša in zadovoljni ljudje.

Na novinarski konferenci je uvodoma spregovoril predsednik NSi Matej Tonin, ki je dejal, da želijo na jesenskih volitvah izboljšati rezultat, ki so ga dosegli na zadnjih državnozborskih volitvah. »Če bo le mogoče, bo NSi kandidirala v vseh slovenskih občinah, z županskimi kandidati pa bomo nastopili tudi v mestnih občinah,« je dejal.

V Kopru je bilo po Toninovih besedah v preteklih letih narejeno veliko. »Verjamemo pa, da Koper potrebuje tudi svežino in nove ideje. Strankin županski kandidat v Kopru bo tako podjetnik Danijel Sertič, ki se s pomlajeno kandidatno listo želi vrniti tudi v koprski mestni svet,« je dejal Tonin.

Danijel Sertič: Kopru manjkajo duša in ljudje

Danijel Sertič je v predstavitvi programa med drugim izpostavil, da Kopru manjkajo duša in ljudje, zato nameravajo urediti avtobusno povezavo podeželja z mestom in oživiti mesto tudi po 16. uri. S tem namenom bi po njegovih besedah tudi znižali najemnine občinskih lokalov, namenjenih turizmu in kulturi. Prav tako želijo ustrezno reševati problematiko starostnikov, saj v Kopru primanjkuje prostora v domovih za ostarele. Za mladino predlaga več dogajanja na prostem, za mlade družine do 35. leta starosti pa znižanje komunalnih prispevkov pri gradnji lastnega doma.

Program za razvoj podjetništva v občini med drugim vključuje gradnjo industrijske cone na območju kamnoloma Črni Kal ter občinske subvencije za podjetja, ki se ukvarjajo z razvojem ekoloških produktov. Med projekti, ki so si jih zadali, je omenil tudi pokritje koprske tržnice, sobivanje Kopra z luko, izgradnjo protihrupnega zidu v Bošadragi, spodbuditev čimprejšnje gradnje potniškega terminala in pločnik zaslužnih meščanov Kopra.

Sertič je sicer potrdil, da se je srečal s predstavniki gibanja meščanov Skupaj, ki očitno poskušajo najti kandidata s širšo podporo. Povedal jim je, da bo vesel, če podprejo njega. »Res je škoda, da se razpršujejo glasovi, ampak mi smo svoja stranka in sodelujemo s svojim kandidatom, nismo pa skregani z nikomer,« je še dodal.