Dan s poslanko: Poslansko delo je razgibano in odgovorno

DELI:
07.03.2018, NSi

V Državnem zboru je danes, 7. marca 2018, potekal Dan s poslanko. Poslanke so v Državni zbor povabile dekleta, ki so z njimi preživele dan v parlamentu. Spremljale so jih pri njihovem parlamentarnem delu ter se udeležile tudi sej parlamentarnih odborov. Projekt Dan s poslanko, ki ga organizira Klub parlamentark Državnega zbora, je namenjen spodbudi mladim ženskam, da parlament od bližje spoznajo ter se tudi odločijo za delo v politiki.

Ljudmila Novak je v Državni zbor povabila Tadejo Šuštar in Andrejo Šuštar, ki sta tako dobili priložnost, da en dan od blizu spremljata delo in parlamentarno vlogo nekdanje predsednice Nove Slovenije. O svoji izkušnji je Tadeja Šuštar povedala: »Delo poslanke je razgibano in odgovorno. Po mojem mnenju bi bilo dobro, da se v politiko vključi tudi čim več mladih s svežim pristopom, ki probleme današnjega časa vidijo iz druge perspektive.« Z njo se strinja tudi Andreja, ki pa je izpostavila predvsem to, da je parlament velik prostor. »Parlament je velik labirint, v katerem se je mogoče skriti, obenem pa na nekoga naleteti v trenutku, ko ga najmanj pričakuješ. Delo v njem je zato gotovo pestro, nepredvidljivo, naporno, a konec koncev tudi zanimivo. Z gospo Ljudmilo je bilo lepo spoznavati tako parlament, kot delo v njem,« je dejala.

Ljudmila Novak je poudarila, da bodo morali mladi prevzeti pomembne vloge v politiki in v družbi. Ob tem je dodala: »Vesela sem, da sem lahko dan preživela z dvema dekletoma, ki ju politika zanima ter svoje sposobnosti že razvijata in uresničujeta tudi v Mladi Sloveniji, podmladku NSi.«