ČLANI STRANKE NA LETNEM POSVETU IZRAZILI ZADOVOLJSTVO Z REZULTATI MINISTRSKE EKIPE NSi

DELI:
27.03.2021, NSi

V NSi smo pripravili prvi letni posvet stranke, ki je potekal v povsem digitalni obliki. Vsebinsko je bil namenjen aktualnim političnim zadevam na državni in evropski ravni, seznanitvi s potekom ukrepov za zajezitev Covid-19 in pripravam na naslednje državnozborske in lokalne volitve. Letnega posveta so se udeležili predsedniki občinskih in regijskih odborov, župani, občinski svetniki in člani organov stranke na državni ravni.

Vstop v vlado je bil pravilna odločitev

Kot so poudarili govorniki iz vrst vodstva stranke, zna NSi zaradi načina dela in aktivne komunikacije z vsemi poslanskimi skupinami, v parlamentu zagotoviti potrebno večino za sprejem rešitev, ki jih pripravijo ministri iz vrst NSi. Zaradi dialoga, ki ga gojimo z vsemi v parlamentu, znamo za pozitivne predloge v korist Slovenije pridobiti podporo in zadeve premikati naprej – to se je pokazalo tudi na preteklih glasovanjih (npr. ZIPRS). Prevladala je ocena, da je bil vstop v vlado pred letom dni pravilna odločitev, hkrati pa je vodstvo stranke med udeleženci posveta dobilo podporo, da v vladi vztrajamo in Slovenijo še naprej moderniziramo. Kot je dejal predsednik NSi Matej Tonin je NSi v vlado stopila zato, da po svojih močeh kar najbolj pomaga pri učinkovitem soočanju z epidemijo. “V vladi pa vztrajamo zaradi naše vizije:  ustvariti spodbudno okolje za življenje in delo, da bi ljudje svoje znanje in potenciale lahko razvijali doma. Mladim in izobraženim pa se ne bi bilo treba izseljevati v tujino,” je še pojasnil Tonin.

Zadovoljstvo z delom ministrov, stranka je pripravljena tudi na predčasne volitve

Prisotni člani stranke so izrazili podporo ministrski ekipi NSi in vodstvu stranke ter posebej izpostavili pozitivne premike, ki jih ministri dosegajo na svojih resorjih. V razpravi je bilo povedano, da je minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec z zagonom številnih gradbenih projektov in modernizacijo železnic ključno prispeval k splošni rasti gradbenega sektorja. To se odraža na relativno nizkem padcu BDP Slovenije, ki je eden najnižjih v EU. Ministrstvo za delo pod vodstvom Janeza Ciglerja Kralja je s pravočasnimi in pravilno izbranimi ukrepi pomagalo ohraniti  približno 300.000 delovnih mest. Slovenija je zato v skupini evropskih držav, ki beležijo najmanjšo rast števila brezposlenih. Minister za obrambo Matej Tonin pa je v zelo kratkem času uspel negativne kadrovske trende v Slovenski vojski obrniti navzgor in najti soglasje za večje investicije v slovenski obrambni sistem.

Nova Slovenija je kot parlamentarna stranka z dolgo politično tradicijo in dobro razvito terensko mrežo pripravljena tudi na morebitne predčasne volitve. Na njih bomo nastopili enotno, z močnimi in prepoznavnimi kandidati ter izstopajočim volilnim programom.