Celjski kandidati NSi enotni: Koncept zdravstvenega sistema NSi je zelo dober

DELI:
10.05.2018, NSi

Predsednik NSi Matej Tonin je na predstavitvi kandidatov za poslance v Celju med drugim poudaril, da se stranka zavzema za višjo kakovost življenja, ugodno poslovno okolje, več pravičnosti in boljše zdravstvo. Tudi celjski kandidati NSi verjamejo, da je koncept zdravstvenega sistema, ki ga predlaga NSi, zelo dober.

Tonin je povedal, da je NSi v zadnjem mandatu v parlamentu izjemno veliko napora vložila v izboljšanje zdravstvenega sistema. “Slovenija je prebogata država, da bi njeni državljani umirali zaradi dolgih čakalnih dob. Obstajajo zdravstvene kapacitete ne samo v javnem zdravstvu, temveč tudi pri koncesionarjih, ki pa se jih ljudje z nižjimi dohodki ne morejo privoščiti,” je prepričan predsednik NSi.

Vnovič se je zavzel za uporabo vseh zdravstvenih kapacitet tako v javnem sektorju, kot tudi pri koncesionarjih in zasebnikih. “Vse zdravstvene storitve bi morala plačati zdravstvena zavarovalnica. NSi ni za privatizacijo zdravstva, ampak za bolj dostopno zdravstvo vsem državljanom,” je še dejal Tonin.

Celjski kandidati NSi za predčasne parlamentarne volitve so se danes sicer zavzeli še za dvig politične kulture, več socialnih stanovanj, večje sožitje med generacijami, hitrejše zaposlovanje mladih, 3. razvojno os, izboljšanje protipoplavnih ukrepov na Savinji in boljše prometne povezave.

Med kandidati NSi iz 5. volilne enote na prihajajočih predčasnih parlamentarnih volitvah sta med drugim tudi podpredsednik NSi Valentin Hajdinjak, Drago Koren, Nina Drame, Primož Slakan, Miha Lokovšek, Borut Vaš, Aleksander Reberšek, Veronika Juvan, Zvonka Marhat, Mojca Erjavec in Andrej Otto.