ČE NE BOMO MED SEBOJ SODELOVALI, NE BOMO NIKOLI NAREDILI PREBOJA

DELI:
17.02.2022, NSi

»Če se politiki ne bomo med seboj poslušali in poskušali sodelovati, ne bomo nikoli naredili preboja, ki si ga v Novi Sloveniji za Slovenijo tako želimo,« je poudaril podpredsednik NSi in minister za delo Janez Cigler Kralj.

V oddaji je spregovoril tudi o opletanju z besedo fašist, ki se zadnje čase ves čas pojavlja v slovenskem političnem diskurzu. »Mislim, da je opletanje z besedo fašist za vsakega, s katerim se skrajna levica ne strinja, zelo slabo. Radikalne ideje moramo pustiti ob strani in potegniti skupaj voz naprej,« je dejal.

Radikalna levica ruši prizadevanja za boljše življenje ljudi

Poudaril je, da je obnašanje radikalne levice tisto, ki je tudi v parlament prineslo rušenje prizadevanj za boljše življenje ljudi. »V Novi Sloveniji smo prepričani, da smo prav politiki tisti, ki nosijo etične kodekse. Vsak izmed nas je odgovoren za to, kakšno držo zavzame. A etični kodeks ima težavo, in to je radikalna levica v slovenskem parlamentu, ki ruši vse. Kmalu po njegovem sprejemu je eden od poslancev radikalne levice prišel na govorni oder z napisom in na neverbalni način pokazal, kaj si misli o njem. S takšnimi igralci, kot je radikalna levica, saj ruši prizadevanja za boljše ukrepe, ki bi izboljšali življenjski standard, pa res ne bi šli v vlado,« pa je poudaril minister in član NSi Janez Cigler Kralj.

Zavzemamo se za dostojno in spoštljivo komunikacijo

Dotaknil se je tudi komunikacije na družabnih omrežjih, za katere verjame, da so lahko zelo primerna pot za obveščanje o svojem delu. Je pa dejstvo tudi, da so večkrat zlorabljena za nespoštljivo komunikacijo. »V NSi se ves čas zavzemamo in trudimo, da bi tudi na spletu znali skrbeti za dostojno in spoštljivo komunikacijo. Ljudje od nas pričakujejo, da postavljamo visoke standarde. V NSi se zavedamo, da smo politiki najprej zato, da sprejemamo odločitve v dobro ljudi in da bo naše življenje boljše,« je dejal minister za delo in dodal: »Imamo jasen program, dobro in delavno ekipo petih ministrov ter tudi jasne vrednote. Ves čas delamo za visoko politično kulturo in se bomo zanjo trudili tudi vnaprej.«