ODLOČNO ZAVRAČAMO SKRAJNOSTI, KI VODIJO NAZAJ V SOCIALIZEM

DELI:
11.01.2022, NSi

Gost oddaje Kdo vam laže je bil predsednik NSi in obrambni minister Matej Tonin. Spregovoril je o aktualnem političnem dogajanju, prihajajočih volitvah in njegovem pogledu za prihodnost Slovenije. »NSi je ključna za obstoj te vlade. Mi zagotavljamo potrebno večino in omogočamo to vlado, ki dela dobro in je za Slovenijo naredila veliko dobrega. NSi je resna stranka, ki se drži zavez,« je povedal Tonin.

Ukrepe in bitko z virusom pa otežujejo dejanja opozicije. »Dejanja opozicije so neodgovorna. Z rušenjem te vlade se ustvarjajo lažni upi za rešitev problemov, ki nas pestijo od začetka mandata,« je povedal in dodal: »Če pogledamo tujino sta se v sosednjih državah tako opozicija kot koalicija borili proti virusu. V Sloveniji temu ni tako, saj se vlada sama bori proti virusu. Opozicija o ukrepih govori zelo nekonsistentno.«

Komentiral je tudi situacijo v parlamentu. »Situacija v parlamentu se je drastično poslabšala ob prihodu Levice. Tej ostri retoriki so se na žalost pridružile tudi druge leve stranke. S tem pa se je politični prostor še bolj radikaliziral. To pa ni dobro za stanje demokracije v naši državi. Za parlamentarizem je ključno to, da se vzpostavi soglasje. To je nemogoče narediti, če ljudje med sabo tekmujejo v surovosti,« je še dodal podpredsednik vlade.

Dotaknil se je tudi aktualnega dogajanja v zvezi z zakonom o dohodnini. »Stranka Levica predlaga referendum o tem, ali bi imeli ljudje lahko višje plače. To se mi zdi zgrešeno. S tem predlogom bo opozicija jasno pokazala, da jim ni mar za ljudi in ne za državo, njihov ključen cilj pa je nasprotovanje vladi in njenemu delovanju,« je poudaril Matej Tonin.

»Številke te vlade govorijo o uspehu. Slovenija je po lestvici časnika The Economist na 2. mestu. Gospodarstvo je napredovalo, imamo rast, rekordno zaposlenost, nizko brezposelnost. Vsi podatki, ki jih imamo kažejo, da ta vlada dela dobro,« je povzel in dodal: »Velik napredek jasno kažejo tudi ministrstva pod vodstvom NSi. Ministri pred nami so veliko denarja porabili za študije, mi pa namesto v študije vlagamo v infrastrukturo, domove za starejše in v vsestranski razvoj Slovenije.«

S sogovornikom sta pogovor zaključila s krajšim pogovorom o prihajajočih volitvah. »Volitev se veselim. Aprila 2022 bomo odločali o osamosvojitvenih vrednotah. Pomembno je, da zavarujemo naš ekonomski sistem, oblikujemo dostopno javno zdravstvo in da v naša življenja znova prenesemo več volje do življenja. Naše poslanstvo je, da preprečimo ekstremnim levičarjem, da pridejo na oblast,« je povedal predsednik NSi.

»Politika ni mesto za zamere, je umetnost mogočega. V NSi smo pripravili program, kjer jasno povemo kateri so tisti ukrepi, s katerimi bomo še izboljšali našo domovino,« je še poudaril Tonin.