Časopis Svet24 se je opravičil stranki NSi in zanikal objavljene navedbe

DELITE TA
PRISPEVEK
05.10.2015, NSi

Časopis Svet24 je v soboto, 3. oktobra 2015, v tiskani izdaji objavil opravičilo stranki NSi in zanikal navedbe, ki jih je 14. oktobra 2013 objavil v članku z naslovom “Podkupljivi poslanci NSi?”.

V nadaljevanju v celoti objavljamo opravičilo in zanikanje navedb s strani časopisa Svet24.

“Dne 14.10.2013 smo v tiskani izdaji časnika objavili prispevek o domnevnem kupovanju poslanskih vprašanj v zvezi z gradnjo novega potniškega terminala na letališču Jožeta Pučnika z naslovom Podkupljivi poslanci NSi?. V njem so bile zapisane nekatere navedbe, ki jih v celoti zanikamo. Zanikamo v prispevku navedene domneve, da so pri kupovanju poslanskih vprašanj sodelovali poslanca NSi Matej Tonin in Jožef Horvat ter glavni tajnik stranke Robert Ilc, pri čemer naj bi bil Ilc – kot smo zapisali takrat – kontaktna oseba za lobiste, ki so se obrnili na stranko, Horvat pa poslanec, ki je vprašanje v zvezi s potniškim terminalom v parlamentu zastavil. Za zapisane neresnice v članku se vsem omenjenim opravičujemo.”

Ob tem v stranki NSi dodajamo, da je Svet24 osnovni sporni članek v celoti umaknil s svoje spletne strani. S tem je stranka NSi tudi odstopila od tožbe, ki jo je napovedala že ob objavi omenjenega spornega članka. Več o tem TUKAJ.

Tiskano opravičilo in zanikanje navedb s strani Sveta24 si lahko pogledate TUKAJ.