ČADONIČ ŠPELIČ O PREDSEDNIKU VLADE: OD VRHUNSKEGA MENEDŽERJA JE OSTAL SAMO MENEDŽER

DELI:
15.09.2023, NSi

»Pokazalo se je, da je od tega vrhunskega menedžerja ostal samo menedžer, vrhunski se je izgubil. Kar se tiče poplav, naša stranka ni šla na teren, zato, da bi se slikala, ampak zato, da bi delala. Iz tuje nesreče sami sebi ne bomo delali promocije,« je na vprašanje, ali predsednika vlade še lahko označimo za vrhunskega menedžerja v oddaji Tarča dejala podpredsednica NSi dr. Vida Čadonič Špelič.

Zdravstveni sistem je nujno potreben prenove

V oddaji so spregovorili o aktualnem dogajanju v politiki in tudi o nujno potrebnih reformah, pri čemer je prvo na vrsti zdravstvo. »V NSi smo zagovorniki javnega zdravstva. Prepričani smo, da mora biti pacient na prvem mestu in da če res primanjkuje zdravnikov in ostalega medicinskega osebja, jih je treba vse vključiti v skrajševanje vrst. Ko pacient rabi storitev, takrat se ne sprašuje kje je ta zdravnik zaposlen. To storitev mora dobiti čim prej, plačati pa jo mora zavarovalnica, saj pacient celo življenje plačuje zanjo. Zagovarjamo učinkovito javno zdravstvo, ampak naših predlogov nihče ni upošteval, zato je zdravstveni sistem na robu propada,« je opozorila poslanka.

Za rešitev situacije v zdravstvu v NSi predlagamo vzpostavitev podjetniškega vodenja bolnišnice. »Zato predlagamo, da bi naredili pilotni projekt in bi eno od bolnišnic začeli voditi kot se vodi podjetje. Nekaj je treba premakniti, jamranja imajo ljudje enostavno dovolj,« je dejala dr. Vida Čadonič Špeličeva.

Smo zagovorniki srednjega sloja

Ko je pogovor tekel o vlogi gospodarstva in novih davkih, je Vida Čadonič Špelič poudarila, da smo v NSi zagovorniki srednjega sloja. »Varujemo tistega, ki največ dela in plačuje največ davkov ter polni državni proračun. Za nas je delo vrednota in to bomo zagovarjali tako, kot smo zagovarjali do sedaj,« je bila jasna podpredsednica NSi in dodala, da nam še vedno priznavajo, da imamo najboljši gospodarski program: »Še vedno govorimo in delamo tisto, kar smo obljubili volivcem na zadnjih državnozborskih volitvah. Čakamo in sprašujemo pa se, kdaj bo to isto začela delati tudi vladna koalicija.«