V TEJ TEŽKI SITUACIJI BI MORALA SLOVENSKA POLITIKA STOPITI SKUPAJ

DELI:
21.01.2021, NSi

»Slovenija se ta trenutek nahaja v najhujši krizi od leta 91. In ta kriza, ki jo je povzročil virus, vpliva tudi na to, da ljudje doživljamo stiske. Šole so zaprte. Mnogo jih je izgubilo službo in tako naprej. In v takšni situaciji bi vsaj slovenska politika morala stopiti skupaj,« je v oddajo 24 ur zvečer dejal vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat.

Komentiral je grožnje in zmerljivke za slovenske politike. »Obžalujem, da se je to zgodilo tudi Karlu Erjavcu na njegovem domu. Dom je sveta stvar. Zato sem takšna dejanja tudi javno obsodil na Twitterju. Enako sem zelo hitro obsodil tudi dejanja, kot je prikazovanje mojih kolegov in kolegic iz DeSuS-a in SMC-ja skupaj s kljukastimi križi,« je povedal Jožef Horvat.

Dodal je, da se vedno spoštljivo obnaša do vsakega, tudi če prihaja iz nasprotne politične strani. »Nimam nobenih težav s komerkoli spiti pijačo ali skupaj pojesti malico. To je ravno bogastvo demokracije, da imamo različne poglede na najpomembnejša družbena vprašanja, da jih rešujemo in da v parlamentu ta naša različna mnenja soočamo, jih klešemo in najdemo skupne imenovalce. V zadnjem času je preveč kulture smrti, ki jo vidimo na raznih plakatih,« je poudaril vodja poslanske skupine NSI.

Razpise kot kaže lahko dobijo le KUL ideološko skladne organizacije

Komentiral je tudi napovedi o vložitvi interpelacije zoper ministra za delo Janeza Ciglerja Kralja. »Interpelacija je legitimna zadeva in mi jo sprejemamo in bomo tudi nanjo, minister in mi, poslanci NSi, odgovorili. Nekaj pa je pri tem ključno. Po sovražni retoriki, ki prihaja z leve, da smo kriminalci na oblasti, da smo morilci, da smo golazen, je potem mala malica, da pride še interpelacija. Predvsem po tem fiasku, ki se je zgodil z konstruktivno nezaupnico. Spoštovani gledalci, bojte se KUL vlade, kajti razpise lahko dobijo zgolj KUL ideološko skladne nevladne organizacije. Oglašuje se lahko le v KUL primernih medijih, KUL neskladne poslance pa se zasramuje,« je poudaril Jožef Horvat in dodal: »Razumem pa, da KUL opozicija mora nekaj narediti, ker je doživela strahoten fiasko z nekonstruktivno brezupnico.«