ANTON HAREJ: V EKIPI NSi IŠČEMO REŠITVE

DELI:
15.11.2022, NSi

»V ekipi NSi smo vedno iskali rešitve tako, da smo odgovarjali na izzive, ki so se pojavljali v tistem času. V takšnih krizah, kot smo ji priča, je za njeno reševanje v prvi vrsti pristojna država. Obžalujem, da se večina mestnih svetnikov ni udeležila seje, kjer bi obravnavali napovedane podražitve,« je uvodoma v soočenju pred lokalnimi volitvami izpostavil kandidat za župana Mestne občine Nova Gorica Anton Harej.

Poleg aktualnih tematik so se v soočenju s kandidati dotaknili tudi reševanja stanovanjske problematike, kjer je Anton Harej dejal, da je po njegovem prepričanju največ praznih stanovanj na podeželju. »Ravno zaradi tega imamo v načrtu reševanje problematike praznih starih vaških jeder in zagotavljanje parkirnih prostorov v teh delih, da bodo znova privlačni za mlade družine in za mlade,« je dejal Harej, ter poudaril pomen ozelenjevanja.

Anton Harej je v okviru priprav na projekt Evropska prestolnica kulture opozoril na to, da je pri pripravah pomembno, da se vanje vključi tudi zasebni sektor. »Ta projekt prinaša izjemno priložnost promociji produktov kot pa tudi celotnega območja. Zasebnike je potrebno vključiti tudi zaradi logističnega vidika, kot so zagotavljanje hrane, pijače, parkirišč,« je dodal kandidat.

V zaključku je predstavil tudi vizijo ekipe NSi za boljšo cestno infrastrukturo. »V NSi smo opazili, da obstajajo velike pomanjkljivosti na področju cestne infrastrukture. Predlagali smo, da moramo zaledje Nove Gorice, ki meji na Italijo, odpreti proti slovenski avtocesti. Zagovarjamo povezavo z Rožno dolino in povezavo Vojkove s Solkansko obvoznico,« je še izpostavil Anton Harej.