ANTON HAREJ: KREPIL BOM MLADOSTNO ENERGIJO NOVE GORICE IN OKREPIL NJENO VLOGO V REGIJI

DELI:
10.11.2022, NSi

Kandidat NSi za župana Mestne občine Nova Gorica Anton Harej verjame v uravnotežen razvoj mesta in podeželja. »Z zagnano svetniško ekipo bomo številne ponujene priložnosti spremenili v konkretne rezultate za skupno dobro,« poudarja kandidat.

Ekipa Mestnega odbora NSi Nova Gorica z Antonom Harejem ne obljublja, ampak verjame, da bo svojo zavezo uravnoteženega razvoja mesta in podeželja dosegla:

  • z vzpostavitvijo pogojev za izvajanje gospodarskih, stanovanjskih in drugih dejavnosti,
  • z razvojem, izgradnjo in izboljšavo prometne in komunalne infrastrukture,
  • s skrbjo za šolsko, športno in kulturno infrastrukturo ter programe,
  • z revitalizacijo urbanih območij, obnovo kulturne dediščine ter starih vaških jeder,
  • s krepitvijo turistične destinacije Goriške,
  • s posebno skrbjo za mlade družine in ranljive skupine,
  • s podporo društvom in nevladnim organizacijam ter
  • z vzpostavitvijo dialoga z občani.

Anton Harej verjame, da je vodenje občine lahko bolj učinkovito, naravnano na konkretnejše rezultate in bolj vključujoče s sodelovanjem vseh. »Ključni moto moje kandidature je uravnotežen razvoj občine, tako mesta, kakor podeželja. Za razvoj mesta bomo poskrbeli tudi z evropskimi sredstvi Celostnih teritorialnih naložb, medtem ko za podeželje lahko računamo na sredstva iz Dogovora za razvoj regij. Osnova je močno in trdno gospodarstvo dodaja kandidat NSi za župana.

Anton Harej ob tem poudarja, da bo treba v mestni občini Nova Gorica poiskati nova primerna območja za obrtno in poslovno dejavnost naših občanov ter za boljše prometne povezave. »Zavedamo se, da ni dovolj samo omogočiti bivanje z zagotovitvijo območij za stanovanjsko gradnjo, ampak moramo zagotoviti boljšo kakovost bivanja z novimi zelenimi in rekreacijskimi površinami, kolesarskimi in železniškimi povezavami, skrbjo za kulturo in šolstvo ter nenazadnje povečati privlačnost mestnega in podeželskega okolja za mlade in mlade družine, v katerem se bodo odlično počutili tudi starejši in vsi ostali,« je jasen Harej in dodaja:

»Z izboljšanjem odzivnosti zdravstvenih ustanov, obnovo kulturne dediščine in vaških jeder, sofinanciranjem komunalnega prispevka in dijaških avtobusnih ter železniških vozovnic, razvojem Univerze v Novi Gorici, stanovanjsko in poslovno gradnjo, trajnostno mobilnostjo in zelenimi tehnologijami, sodelovanjem z resornimi ministrstvi, zagotavljanjem evropskih in nacionalnih sredstev, dobrim vodenjem, moderno občinsko upravo, kakovostnimi javnimi storitvami, itd., bom še naprej krepil mladostno energijo Nove Gorice in jo postavil v vlogo ključnega mesta v regiji