ANDREJ ČERNIGOJ: VESEL SEM, DA SE GRADNJA DOMA STAREJŠIH V VRTOJBI NADALJUJE

DELI:
20.10.2020, NSi

Poslanec Andrej Černigoj je v svojem poslanskem vprašanju ministru za delo Janezu Ciglerju Kralju spraševal o gradnji doma starejših občanov v Vrtojbi. Zgodba o skoraj dokončanem domu se 10 let ni premaknila z mrtve točke, kljub temu, da so potrebe po tovrstnih kapacitetah v severno primorski regiji zelo velike.

»Občani so dolga leta z zaskrbljenostjo spremljali neaktivnost levih vlad in ministrice Socialnih demokratov pri dokončanju doma. Vesel sem, da so se stvari vendarle začele premikati v zadnje pol leta, odkar je z delom začela sedanja vlada in odkar ste prevzeli pristojni resor. Spoštovani minister, zanima me, kakšne so zadnje informacije v zvezi z domov starejših občanov v Vrtojbi?« je ministra vprašal poslanec NSi.

Minister je potrdil, da za socialni center Vrtojba po letih stagnacije prihaja luč na koncu tunela. V prvem objektu je predvidenih 120 postelj za oskrbo starejših oziroma za institucionalno domsko varstvo starejših, v drugem objektu pa 38 oskrbovanih stanovanj.

»Nekateri deli inštalacij, električna inštalacija in še nekatere druge zadeve so zaradi desetletja čakanja na dokončanje gradnje popolnoma uničene in jih bo treba obnoviti. Glede na to, v kakšen stanju je zadeva bila in glede na obup lokalnega prebivalstva, je izjemno pomembno, da z odločnimi koraki, kar kažemo s sedanjimi dejanji, pristopimo k temu, da zagotovimo, da se bo ta zgodba v Vrtojbi, ki se že odvija, gre v pravo smer,« je še dejal minister Janez Cigler Kralj.