ANDREJ ČERNIGOJ POSTAL PREDSEDNIK KLUBA PRIMORSKIH POSLANCEV

DELI:
25.09.2020, NSi

Klub primorskih poslancev je prvi poslanski regionalni klub v slovenski demokratični parlamentarni tradiciji. 21. julija 1994 je bil ustanovljen z namenom, da bi primorski poslanci in poslanke skupno obravnavali vprašanja, ki so življenjskega pomena za razvoj in prihodnost regije.

V klubu je v preteklosti sodelovalo veliko poslank in poslancev. Sklepi, ki so jih na sejah sprejemali, so bili priporočilne narave, kar pa ni zaustavilo realizacijo nekaterih odmevnih projektov na Primorskem.

V 26. letu delovanja kluba le-tega sestavlja 13. primorskih poslancev, klub pa dopolnjujeta tudi dva primorska ministra. Klub je do sedaj vodil poslanec Samo Bevk, vodenje kluba pa v tednu septembrske seje državnega zbora od njega prevzema poslanec NSi Andrej Černigoj, ki se prejšnjemu predsedniku zahvaljuje za uspešno delovanje kluba.

Poslanec NSi ima za vodenje kluba velike načrte. V svojem mandatu želi izpeljati 2 regionalni srečanji, kjer bo svojim kolegom prestavil pomembnost dokončanja 2. tira, izgradnjo avtoceste Postojna-Jelšane in resnost problema nelegalnih prehodov migrantov na Primorskem. Černigoj se zaveda tudi pomembnosti gospodarstva na Primorskem zato bo predlagal tudi več obiskov perspektivnih podjetij v regiji.