ANDREJ ČERNIGOJ: PARAVOJAŠKE ENOTE V SLOVENIJI NIMAJO KAJ POČETI

DELI:
03.09.2020, NSi

»V Novi Sloveniji smo mnenja, da paravojaške organizacije v Sloveniji nimajo kaj početi da v sedanji pravni rešitvi ni dovolj rešitev. Zato smo podprli to rešitev, ki bo, upamo, hitro in učinkovito zaustavila delovanje vard,« je v oddajah 24ur zvečer in Odmevi povedal poslanec Andrej Černigoj.

Ker sam prihaja iz območja blizu hrvaške meje, se je ob tem zavzel tudi za večjo prisotnost slovenske vojske na meji. »Morate se zavedati, da je vključitev vojske ključna za reševanje ilegalnih prestopov schengenske meje in aktivacija 37A člena je nujno potrebna. Menim, da bo ta predlog zakona, ki smo ga danes podprli, reševal tudi to problematiko. V Novi Sloveniji iščemo rešitve in to je predlog k iskanju novih rešitev,« je poudaril poslanec NSi.

Na kritike opozicije je dodal, da je nova vlada na oblasti šele 6 mesecev, opozicija, ki pa je bila aktivno udeležena v prejšnji vladi pa tega problema ni želela rešiti. »Problematično pa je tudi, da v Sloveniji obstaja parlamentarna stranka, ki oviranje policije pri varovanju državne meje ne vidi kot prekršek. To je skregano z zdravo kmečko pametjo,« je bil jasen Andrej Černigoj.