ANDREJ ČERNIGOJ: ALI ZUNANJE MINISTRSTVO NAČRTUJE NADALJEVANJE AKTIVNOSTI PRI SVETOVNEM DNEVU ČEBEL?

DELI:
20.05.2020, NSi

Poslanec NSi Andrej Černigoj je na seji odbora za zunanjo politiko ministra za zunanje zadeve Anžeta Logarja ob dnevu čebel vprašal, ali ministrstvo načrtuje nadaljevanje aktivnosti na področju svetovnega dneva čebel in ali bo to področje uvrščeno tudi v predsedovanje Slovenije Svetu EU 2021.

»Na današnji seji bi najprej rad opozoril, da danes praznujemo Svetovni dan čebel. Moje mnenje je, da je to zelo pomemben dan za Slovenijo in tudi za slovensko diplomacijo in zunanjo politiko. Potrditev Svetovnega dneva čebel na predlog Slovenije s strani Organizacije združenih narodov lahko štejem za VRH slovenske diplomacije po vstopu Slovenije v Evropsko unijo,« je v uvodu dejal poslanec Černigoj.

Dodal je, da se moramo zavedati, da dober zgled in znanje lahko posredujemo v svet le tam, kjer doma nadpovprečno izstopamo.

»Tukaj je odveč omeniti, da smo lahko ponosni na Slovensko čebelarsko zvezo, čebelarke in čebelarje. Moje vprašanje za zunanjega ministra zato je: ali zunanje ministrstvo načrtuje nadaljevanje aktivnosti na področju svetovnega dneva čebel in ali bo Slovenija to področje “zdravje in zdrava prehrana” vključila v Predsedovanje Sveta EU 2021?« je želel vedeti poslanec NSi.