AKCIJA VIŠJE NETO PLAČE ZA VSE IMA IZJEMEN ODZIV

DELI:
22.02.2022, NSi

»Pričakujemo, da bo jutri zakon dobil podporo. Gre pravzaprav za dva zakona: en govori o pomoči ljudem, gospodinjstvom, drugi pa seveda gospodarstvu in kmetijstvu. Naj spomnim, da je državni zbor oziroma koalicija prvo pomoč v PKP 10 zagotovila najranljivejšim že v mesecu decembru. Ko smo bili priča nerazumno visokim cenam energentov, je minister Jernej Vrtovec, konec oktobra, ko smo seveda še predsedovali Svetu Evropske unije, sklical energetski vrh, kjer so se ministri pristojni za energijo dogovorili za tako imenovani nabor orodij in ukrepov, s katerimi pomagamo ljudem in gospodarstvu, še posebej malim in srednje velikim podjetjem,« je v oddaji Odmevi glede pomoči z energetskimi boni dejal vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat.

Poudaril je, da je v primeru ustavne presoje Ustavno sodišče edino, ki v državi lahko odloči, ali je nek ukrep protiustaven ali ne. »Mi smo omrežnino že odjemalce oprostili v času epidemije. To zdaj počenjamo še za 3 mesece in verjamem, da se ne bo nič dramatičnega zgodilo,« je dejal.

S tem pa se naša pomoč ljudem in gospodarstvu ne bo zaključila. »Pomembna pomoč ljudem bo tudi novela zakona o dohodnini, ki bo prinesla vsem višje neto plače. Akcijo Nove Slovenije, kjer zbiramo podpise v podporo zakonu o dohodnini, je izjemna uspešna. Bližamo se 15.000 podpisom,« je dodal vodja poslanske skupine NSi.

Izpostavil pa je še stališče, da je Slovenija suverena in neodvisna država, ki mora poskrbeti za varnost svojih državljank in državljanov. »Zato potrebujemo dobro izurjeno in dobro opremljeno vojsko. Konstantna razgradnja Slovenske vojske s strani Levice, pa dejansko meji že na nacionalno izdajo. Vesel sem, da smo danes uspeli to norost zaustaviti,« je dejal Jožef Horvat.