9. JUNIJA BODO ZARADI REFERENDUMOV EVROPSKE TEME OSTALE V OZADJU

DELI:
17.05.2024, NSi

»V Sloveniji je vedno veliko preigravanja in prerivanja strank pri imenovanju evropskega komisarja. V NSi smo zato predlagali zakon, ki bo dal evropskim poslancem več besede pri njegovem imenovanju. Njegova kandidatura bi  tako bila bolj legitimna, saj bi že vnaprej imel podporo evropskih poslancev iz Slovenije. Želimo, da našo državo v Evropi zastopa dober komisar,« je v Tarči uvodoma dejala kandidatka za evropsko poslanko Ljudmila Novak.

V oddaji so spregovorili tudi o aktualnem stanju na Bližnjem vzhodu. Novakova je obsodila napad na civiliste in otroke, opozorila pa je na zgodovinsko kompleksnost situacije na tem območju. »Nujno je, da sprti strani najprej skleneta mirovni sporazum. Šele takrat se lahko začne gradnja nove države,« je bila jasna.

Dotaknili so se tudi treh referendumov, ki bodo na dan evropskih volitev. »Ljudje premalo vedo o delovanju Evrope in dogajanju v Evropskem parlamentu, zato obžalujem, da bodo 9. junija evropske vsebine ostale v ozadju, saj bodo prevladale notranjepolitične teme,« je svoj nastop zaključila Ljudmila Novak.