V ŽIVO: 14. KONGRES NSi

DELI:
20.11.2020, NSi

Začel se je 14. kongres Nove Slovenije, ki bo bo potekal digitalno. Na njem sodeluje skorajda 500 delegatov iz vse Slovenije. Spremljate nas lahko tudi na Facebook strani NSi in Youtube kanalu NSi.

Kongresni govor bo imel predsednik NSi Matej Tonin, kongres pa bodo nagovorili tudi vodja poslanske skupine Jožef Horvat in poslanka Evropskega parlamenta Ljudmila Novak, delo ministrstev pa bodo kongresu predstavili minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, minister za delo Janez Cigler Kralj in državni sekretar na ministrstvu za obrambo Damijan Jaklin.

Kongres je volilni, zato bodo delegati volili predsednika, 6 članov izvršilnega odbora, 5 članov nadzornega odbora in 5 članov razsodišča. Volitve bodo potekale po pošti, rezultati bodo znani v četrtek, 26. novembra popoldne, ko se bo kongres nadaljeval z razglasitvijo rezultatov in nagovorom novoizvoljenga predsednika.

Na kongresu bomo imeli tudi tri kongresne pogovore na temo gospodarstva, zdravstva in obdobja po covid-19 z zelo zanimivi gosti.

  • Kongresna razprava #Svet po Covid-19: dr. Matej Avbelj, dr. Jure Leskovec, dr. Verica Trstenjak, dr. Žiga Turk in dr. Matej Tušak.
  • Kongresna razprava #Koronakriza – izziv za prenovo zdravstvenega sistema: dr. Tina Bregant, Tomaž Gornik In dr. Federico Potočnik
  • Kongresna razprava #Covid-19 kot priložnost za slovensko gospodarstvo: Martin Jezeršek, dr. Jure Knez, Mateja Ribič in dr. Janez Šušteršič

Vabljeni k spremljanju. Začnemo točno ob 10. uri.