NSi na evropski poti obiskala Savinjsko-šaleško regijo

DELI:
08.03.2009, NSi
V okviru projekta NSI NA EVROPSKI POTI  je potekal drugi obisk strankinih kandidatov za evropske volitve po Sloveniji: tokrat je bila na vrsti Savinjsko –šaleška regija. Obiska so se udeležili Lojze Peterle, Anton Kokalj, Alenka Šverc in Ksenija Krašovec, spremljali pa so jih strankin glavni tajnik Robert Ilc, Andrej Cimperšek in Maja Pelikan ter predsednik RO Andrej Kuzman in bivši poslanec Drago Koren. Predsednica Nove Slovenije in evropska poslanka Ljudmila Novak se zaradi bolezni v družini ni mogla udeležiti obiska, gotovo pa bo v kratkem tudi sama ponovno obiskala stankin regijski odbor.

Najprej sta delegacijo NSI v prostorih velenjske Občine sprejela župan Srečko Meh in podžupanja Ana Roza Hribar s sodelavci. V sproščenem in prijateljskem pogovoru so gostom orisali aktualno problematiko velenjske občine in celotne SAŠA regije: ob gospodarski krizi, ki bremeni tudi večje gospodarske subjekte v regiji, je treba veliko naporov vložiti v skrb za naraščajoče socialne probleme. Peterle je med drugim podčrtal važnost razvoja cestnega omrežja oz. tretje osi, ki bo regijo sodobneje povezovala z ostalo Slovenijo, župan Meh pa je tudi glede teh prizadevanj poudaril pomembnost dela evropskih poslancev.

Pred tiskovno konferenco v sejni dvorani mestne občine Velenje je delegacija NSI obiskala kmečko tržnico in se tako  neposredno seznanila s kmetijskimi pridelovalci Šaleške in Zgornje Savinjske doline.

Sledil je obisk Bolnišnice Topolšica, kjer je Peterleta in kandidate sprejel direktor Damijan Justinek. Predstavil jim je glavne cilje tega pomembnega regionalnega zdravstvenega zavoda: Topolšica mora ostati referenčna točka za pljučne bolezni, razvijati ambulanto medicinsko dejavnost, nuditi možnost rehabilitacije ter dobiti status bolnice za krizne razmere. Vodstvo NSI je pozdravilo tudi napore po zvečanju kvalitete bivanja v bolnici, obljubljena pa je bila tudi pomoč pri uresničevanju zastavljenih ciljev.

Kandidati NSI so nato obiskali tudi Terme-Zdravilišče Topolšica, kjer sta jih sprejela direktorica Lidija Fijavž ter župan občine Šoštanj Darko Menih.  Peterle je pozitivno ocenil trend po združevanju klasične in alternativne medicine, ki označuje kvalitetno pobudbo Term Topolšica. Kandidati pa so se seznanili z  napori mesta Šoštanj, ki bo z gradnjo Bloka 5, muzejem usnjarstva ter načrtovanim vodnim mestom dobil večje razvojne možnosti.

V Topolšici so kandidati NSI obiskali tudi veterinarsko bolnico dr. Matka, ki je s svojo izjemno strokovnostjo in sodobno opremo vse bolj pomembna referenčna točka v celotni regiji.

V Mozirju je kandidate NSi najprej sprejel župan Ivan Suhoveršnik. Kandidati so v okviru srečanja o razvojnih možnostih občine, ki je potekalo v gostilni Vid, pozdravili napore, da postane občina prepoznavni turistični center, ki ga bogatijo Mozirski gaj, Golte in reka Savinja. Peterle je obljubil posredovanje v zvezi s poenostavitvijo birokratskih procedur glede evropskih strukturnih skladov, saj prav vse večja birokratizacija večkrat onemogoča uspešno kandidiranje.
Sledilo je srečanje z vsemi občinskimi odbori NSI v regiji, ki je v sproščenem vzdušju potekalo pri Mizarstvu Kovač.

Obisk so kandidati sklenili v Velenju z EVROPSKIM VEČEROM. Številno občinstvo in živahnost razprave o številnih aktualnih vprašanjih sta potrdila pravilnost izbire obiskov na terenu in neposrednega dialoga s člani in prijatelji stranke. Večer je uvedel nastop MOZIRSKIH KOLEDNIKOV.

[nas_custom_gallery]