NSi in GZS iskali rešitve za hitrejši gospodarski razvoj Slovenije

Poslanska skupina NSi se je danes sestala z vodstvom Gospodarske zbornice Slovenije. Namen pogovora je bil najti rešitve, s katerimi bi poskrbeli za hitrejši gospodarski razvoj Slovenije. To pa predvsem na področjih kadrovske vrzeli, izboljšanja poslovnega okolja in davčnega sistema ter implementacije strukturnih reform.

»Veseli nas, da je prvo naše srečanje z novimi poslanskimi skupinami v državnem zboru, prav srečanje z NSi. Danes smo pretresali različne tematike, od pokojninske reforme, zdravstvene problematike in davčnega sistema. Vse to bodo pomembne tematike za novo vlado in nove poslance,« je povedala generalna direktorica GZS dr. Sonja Šmuc.

Po srečanju z GZS je vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat povedal, da je NSi v državnem zboru glasnik slovenskega gospodarstva. »Če bomo v državnem zboru poskrbeli za ukrepe, ki bodo izboljšali poslovno okolje, bo vsem Slovencem šlo bolje. Danes smo govorili o davčni politiki, o modernizaciji zdravstvenega ter pokojninskega sistema. Dogovorili smo se za redna srečanja, da bi tako čim bolje vedeli, kaj gospodarstvo potrebuje za boljše delovanje,« je še povedal vodja poslanske skupine NSi.

https://www.facebook.com/novaslovenija/videos/1600763630049495/