Jožef Horvat opozoril ministra Karla Erjavca na pobudo Francije za zaustavitev preganjanja kristjanov

Jozef_Horvat_sejaDZ_2014Podpredsednik in poslanec NSi Jožef Horvat je v okviru redne aprilske seje Državnega zbora zastavil vprašanje zunanjemu ministru Karlu Erjavcu glede vedno hujšega preganjanja kristjanov na Bližnjem vzhodu ter se sprejme določen varnostni načrt.

“Na spletu se je kot že velikokrat doslej pojavil posnetek teroristične organizacije, tako imenovane Islamske države, ki prikazuje, kako so skrajneži postrelili in obglavili okoli 30 etiopskih kristjanov v Libiji. Podobno smo brali prejšnji teden, ko je italijanska policija aretirala petnajst muslimanskih pribežnikov, potem ko naj bi s čolna na poti proti Italiji pometali v morje 12 kristjanov iz Gane in Nigerije. Vseh 12 naj bi utonilo,” je Horvat dejal v Državnem zboru.

“Na spletni strani francoske ambasade v Združenem Kraljestvu sem 27. marca letos zasledil novico, da je minister za zunanje zadeve in mednarodni razvoj Republike Francije, gospod Laurent Fabius, v intervjuju za dnevnik LaQua izjavil, da bo Francija dala predlog, da varnostni svet Organizacije združenih narodov obravnava problematiko vedno hujšega preganjanja kristjanov na Bližnjem vzhodu in širše, ter da se sprejme določen varnostni načrt. Zanima me, spoštovani gospod minister, kakšno je stališče Republike Slovenije do tega vprašanja in ali se bo Republika Slovenija pridružila tej pobudi oziroma jo tudi podprla?” je zunanjega ministra Erjavca vprašal Jožef Horvat. Pri tem je še dodal, da je Evropski parlament že leta 2011 sprejel Resolucijo Evropskega parlamenta o položaju kristjanov v zvezi s svobodo veroizpovedi.

Celotno vprašanje podpredsednika in poslanca NSi Jožefa Horvata ter odgovor zunanjega ministra Karla Erjavca si lahko preberete TUKAJ.